Lasagne-gratäng med bacon och svamp
(ursäkta att jag inte är världens bästa fotograf på mat, det är godare än vad det ser ut :)
Receptet är för 4 ganska stora portioner.
2 Lasagneplattor
500g keso naturell 4%
12st champinjoner
100g findus hackad spenat (fryst)
1 burk kantareller
1 svampbuljongtärning
2dl lättmjölk 0,5%
4msk philadelphia lätt
1 squash
1 tsk basilika
1 tsl oregano
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
2 klyftor vitlök
1 paket bacon
1. Sätt på ugnen, 200 grader. Skär ner baconet till mindre bitar
2. Stek bacon och skär squach till tärningar och champinjoner till skivor.
3. När baconet är knaperstekt lägger du över det på papper eller en tallrik. I samma stekpanna steker du champinjoner, squash, kantareller, pressad vitlök, 1tsk basilika, 1tsk oregano, 1krm svartpeppar.
4. När fräset börjar se klart ut smular du ner buljongtärningen och tillsätter 1 dl av kantarellspadet, eller 1dl vatten. Låt allt koka/fräsa bort
5. Tillsätt baconet i fräset. Koka upp mölk i en annan kastrull och tillsätt ost och spenat. Salta och peppra.
6. Ta fram en ugnsfast form och bred ut 1/3 av keson på botten. Lägg på en av plattorna.
Sedan hälften av fräset och hälften av såsen. Platta. Resten av fräs och sås och resten av keson överst.
7. Sätt in i ugnen 20 min.
............................................................................................................................................
Svårighetsgrad: Medel
Smaklökar: Mycket gott, och luktar SÅ gott! Antal propoints per portion: 8
Tid: 40 min Antal propoints per sats: 33
............................................................................................................................................
PRISLAPP: cirka 30kr per portion ( exkl. kryddor och standardvaror)
Åh ser gott ut kanske värt att prova, fast utan svamp då :-p .
Sv: TACK, jag hoppas den har gått bra. Lämnade in den precis =)
De ska jag absolut prova. Allt bra annars med dig idag+ :)
Ååh! Den låter ju helt underbart! Den ska jag prova någon dag :)